dissabte, 4 de febrer del 2012

Pujada al penyal

25G

El passat 25 de gener, professors, pares i alumnes dels centres d'ensenyament de Calp feren una "marxa" al penyal on es va llegir un manifest on s'esposaven els problemes que està sofrint en aquests moments l'ensenyament públic.


MANIFEST:

NO A LES RETALLADES EN ELS SERVEIS PÚBLICS.
DEPURACIÓ DE RESPONSABILITATS EN EL CONSELL.

El consell de la Generalitat va aprobar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra comunitat ho ha realitzat amb aquest abast, per la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.
Pretenen estalviar més de 1.000 milions d’euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis. Volen retallar salaris del professorat docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la Justicia i eliminar determinades prestacions socials.
No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins un  25 % del personal interí dels diferents sectors, la qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar la xifra de l’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciudatania valenciana.
Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques, sinó fer caixa a costa de l’Educació i la Sanitat. Ens oposem frontalment a totes eixes mesures i per aixó anunciem una sèrie de mobilitzacions que es van a allargar en el temps perquè el Consell retire el decret.
El govern valencià ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació; l’especulació urbanística, que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori; i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques.
Les organitzacions sindicals han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret, perque estan convençuts que s’han vulnerat drets i la legalitat vigent. Pretenem que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada, pel que demanem que dimitisca o siga cessat el Conceller Vela, responsable directe de l’elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures.
Considerem necessària una resposta dura i contundent de les treballadores i treballadors del sector públic i del conjunt de la ciutadània per obligar el govern a rectificar. Per aixó, fem una crida a la participació massiva i activa en totes les accions unitàries de protesta i pressió que es convoquen.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada